Su Vilniaus kolegija aptarėme praktikos ir karjeros galimybes
Spalio 23 d. personalo kolegės lankėsi Vilniaus kolegija Chemijos ir technologijų katedroje. Vizito metu aptarėme Vilniaus duonos ir Vilniaus kolegijos bendradarbiavimo galimybes rengiant studentus ir atliekant praktiką bei įsidarbinant mūsų įmonėje.
Vilniaus kolegos alumni Aurimas Jurevičius dukart pas mus atlikęs praktiką, šiuo metu dirba jaunesniuoju produktų vystymo technologu. Taip pat Laura Četvergaitė, dirba su produktais po praktikos pardavimų palaikymo specialiste. Olga Grebniovienė, mūsų gamybos pamainos vadovė, ten tęsė maisto gamybos technologijos studijas.
Ruošia paklausius rinkoje maisto technologus
„Vilniaus kolegija be kitų profesijų ruošia ir maisto technologus, mums kaip kepyklai svarbios profesijos atstovus, įskaitant ir specializuotus duonos kepimo technologus. Esame dėkingi už rinkai paruošiamus specialistus. Kolegija turi puikias laboratorijas, kuriose studentai atlieka bandymus ir tyrimus, taip pat naują kepimo įrangą, kurioje studentai praktikuojasi gaminti maistą, kepti duoną“, – sakė susitikime dalyvavusi Jurga Staniukėnienė, „Vilniaus duona“ organizacinio vystymo specialistė.
Susitikime dalyvavo Agrotechnologijų fakulteto dekanė Ramunė Vanagaitė, chemijos ir technologijų katedros vedėja Jurgita Lazdauskienė bei katedros akademinė bendruomenė.
Laukia apsilankymų „Vilniaus duona“
Pasak Jūratės Kudabaitės-Staškevičienės, „Vilniaus duona“ personalo vadovės, susitikimo metu kolegijos atstovai akcentavo laukiantys praktinių pristatymų studentams iš „Vilniaus duonos“, kurias vestų mūsų maisto technologai ir kokybės specialistai-praktikai.
„Labai norėtų apsilankyti įmonės kepyklose, ne tik studentai, bet ir dėstytojai – kaip atrodo pramoninė gamyba, kokios darbo perspektyvos „Vilniaus duonoje“ ateičiai. Ieškosime tokios galimybės“, – sakė Jūratė.
Atgal į naujienas