Vilniaus kepykloje gimnazistai domėjosi ateities karjeros galimybėmis
Šią savaitę mūsų Vilniaus kepykloje apsilankė gimnazistai, ieškantys žinių, kokią profesiją rinktis po kelerių metų. Jie dalyvavo Lietuvos Junior Achievement karjeros programoje Šešėliavimas.lt. Ši programa suteikią galimybę mokiniams pabendrauti su įvairių sričių specialistais ir pamatyti, kaip atrodo juos dominančios organizacijos bei darbai
Svečiuose sulaukėme dešimties Vilniaus raj. Pagirių gimnazijos gimnazistų. Juos atlydėjo entuziastinga geografijos ir karjeros planavimo mokytoja Nijolė Šerpytienė. Turėjome turiningą pusdienį, per kurį moksleiviai sužinojo:
– kas yra Vilniaus duona ir mūsų Lantmännen grupė (Rasa Pustovalova)
– kiek profesijų prisideda prie duonos atsiradimo ir kokių talentų čia reikia (irgi papasakojo Rasa)
– kokį kelią nueina duona, kol pasiekia mūsų stalą ir kaip atrodo mūsų Vilniaus kepyklos valdos (Alina Zibalienė ir praktikantas Aurimas Jurevičius)
– kaip pasirinkti parduotuvėje duoną, kaip skaityti etiketes, kokią duoną pati renkasi bei kaip atgauti uoslę po Covid (Snieguole Soblinskiene)
– kaip testuojama duona – sensorinis vertinimas, įdarbinant jusles: vaizdą, kvapą, skonį, lytėjimą (Viktorija Legaudaite-Lydekaitiene).
Ir, žinoma, kaip gi be gardžių lauktuvių – turtingos skaidulomis duonos „Toste“, minkštų Kūčiukų ar „Močiutės“ duonos.
„Ar įmanoma pakartotinė mokinių ekskursija su kitomis mokytojomis?” – po susitikimo parašė mokytoja.
Tai mums geriausias įvertinimas.
Ačiū iniciatoriams Lietuvos Junior Achievement, apsilankiusiems moksleiviams ir svetingai juos priėmusiems kolegoms.




