Atgal į naujienas

 „Vilniaus duona“ kepyklos gavo „Michelin“ prilygstantį įvertinimą – BRCGS sertifikatus AA

„Vilniaus duonos“ Panevėžio ir Vilniaus kepyklos gavo aukščiausią maisto saugos įvertinimą –  AA lygį. Maisto gamybos srityje BRCGS yra vienas labiausiai vertinamų sertifikatų, jis rodo, kad kokybę, saugumą, švarą yra griežtai patikrinę nepriklausomi auditoriai. 

BRCGS sertifikatas maisto gamybos įmonei – tarsi restoranui Michelin 

„Gamybos įmonei gauti BRCGS sertifikatą – panašiai kaip restoranui sulaukti „Michelin“ įvertinimo: tai kokybės, saugumo, švaros ir ryškios lyderystės ženklas. Tik maža dalis įmonių ryžtąsi tokiai preziciškai patikrai. BRCGS suteikiamas tik toms maisto įmonėms, kurios laikosi itin griežtų gamybos standartų ir sugeba užtikrinti aukščiausią kokybę ir atsekamumą visoje tiekimo grandinėje. 

Didžiuojuosi mūsų „Vilniaus duonos“ komanda, kuri jau septynerius metus iš eilės įrodo, kad kokybė mums nėra vien žodis – tai kasdienis veiksmas ir atsakomybė prieš visus, kuriems tiekiame mūsų duoną“, – sakė „Vilniaus duonos“ vadovas Artūras Kokoškinas

„Vilniaus duonos“ kepyklos BRCGS sertifikato įvertinimą turi ir išlaiko jau nuo 2018 metų. 

Aukščiausios kokybės ir saugos garantas pirkėjams

„Abi mūsų kepyklos pelnė aukščiausią, AA, įvertinimą. Tai yra didžiulis pripažinimas ir ženklas, kad aukščiausią maisto produktų kokybę bei saugą jose užtikriname nuolat ir visuose etapuose: nuo žaliavų įsigijimo iki produkto pristatymo klientams. Kai renkiesi BRCGS sertifikuotą duoną – renkiesi saugumą, kokybę ir atsakomybę, kurią jau patikrino nepriklausomi išorės auditoriai“, – sakė sertifikavimo projektui vadovaujanti „Vilniaus duonos“ kokybės vadovė Viktorija Lėgaudaitė-Lydekaitienė.

Pasak Viktorijos, gauti šį sertifikatą yra tik pusė darbo – sunkiausia nuosekliai jį išlaikyti visą laiką. Juolab, kad jis apima praktiškai visus kepyklos veiklos etapus: nuo žaliavų pirkimo, gamybos technologijų, kokybės iki marketingo ir pardavimų. 

Itin aktualus alergiškiems pirkėjams

„BRCGS sertifikatas pirkėjui yra aiškus ženklas, kad šiuo gamintoju galiu pasitikėti: maisto saugos rizikos čia sumažintos iki minimumo, atsakingai pateikiama informacija apie sudėtį, alergenus, produkto galiojimą. Pirkėjas gali būti tikras, kad čia naudojamos geriausios žaliavos iš patikimiausių tiekėjų, o griežta kontrolė užtikrinama kiekviename etape ir kiekvieną dieną“,  – sako Viktorija Lėgaudaitė-Lydekaitienė. 

BRCGS sertifikatas yra ypač svarbus žmonėms, turintiems maisto alergijų – jame numatyti griežti alergenų valdymo protokolai. Tai reiškia, kad sertifikuoti gamintojai aiškiai identifikuoja, atskiria ir kontroliuoja alergenus visame gamybos procese – nuo žaliavų priėmimo iki pakavimo linijos. Alergiškiems vartotojams tai itin svarbu renkantis produktą, nes jiems net menkiausia kryžminė tarša gali sukelti rimtų sveikatos pasekmių.

Išskiria patikimiausius maisto gamintojus 

Vadovas akcentavo, kad norint gauti šį sertifikatą, įmonė privalo atitikti aukščiausius higienos, geros gamybos praktikos reikalavimus, maisto saugos, kokybės reikalavimus. Šis sertifikatas išduodamas su patikimumo gradavimo laipsniu – kur AA yra aukščiausias įvertinimas. 

„Sertifikuotos įmonės gali tiksliai atsekti produkto kelią nuo žaliavos iki pakuotės ir prireikus operatyviai atšaukti paveiktas partijas. Visa tiekimo grandinė yra nuolat stebima. Tai reiškia, kad pirkėjas renkasi ne tik gardų, bet ir patikrintai saugų produktą. Prekybos tinklams sertifikatas padeda atsirinkti patikimus maisto gamybos partnerius“, – sakė A. Kokoškinas. 

Pasaulinis maisto saugos ir kokybės etalonas

Sertifikatas galioja vienerius metus ir sertifikuojantis šiuo standartu įmonė įsipareigoja kartą per 3 metus turėti nepraneštą auditą, tad kokybė turi būti užtikrinama nuolat. Be to, ir pats kokybės standartas kas penkerius metus atnaujinamas. 

Dėkojo visai dirbusiai komandai

Viktorija dėkoja visai gausiai prie projekto dirbusiai komandai. 

„Labai ačiū Vilniaus ir Panevėžio kepyklų darbuotojams ir vadovams, kokybės skyriaus specialistams, pamainų vadovams,  technologams, techninio skyriaus darbuotojams, naujų gaminių kūrimo skyriui, ekspedicijų darbuotojams ir visiems prisidėjusiems. Jūsų visų dėka dar sykį įrodėme, jog „Vilniaus duona“ yra aukščiausios lygos maisto gamintoja. Ačiū visiems!“, – dėkojo „Vilniaus duonos“ kokybės vadovė Viktorija Lėgaudaitė-Lydekaitienė.

„Lantmännen Unibake“ grupėje BRCGS sertifikuojamos visos grupės kepyklos. 

Lietuvoje aukščiausius šio sertifikato įvertinimus (AA/AA+) turi apie 40 maisto gamybos įmonių. Vien duonos ir pyragų bei džiuvėsėlių, sausainių ir kitų kepinių kepyklėlių Lietuvoje yra daugiau kaip 250. 

Sertifikavimo projektui vadovaujanti „Vilniaus duonos“ kokybės vadovė Viktorija Lėgaudaitė-Lydekaitienė.
Atgal į naujienas