Pažymėjome Maisto saugos dieną „Vilniaus duonos“ kepyklose
Net tušinukai mūsų kepyklose nėra paprasti tušinukai. Jie yra tokie, kuriuos sugeba užfiksuoti duonos kepaliukus skenuojantis detektorius.
Tai tik vienas iš daugelio dalykų, kuriuos darome „Vilniaus duonos“ kepyklose, kad duona atkeliautų ant Lietuvos stalo kokybiška ir saugi.
✅ Kiekvienas daiktas kepykloje yra suskaičiuotas ir sužymėtas.
✅ Į kepyklas neįsinešama jokių daiktų, išskyrus gertuves.
✅ Visa apranga yra saugi apranga. Kad joks svetimkūnis nepatektų į duoną, nuimame papuošalus ir auskarus (tiesa, vestuvinį žiedą leidžiama pasilikti).
✅Apsivelkame specialią aprangą, chalatą, antbačius ir galvos apdangalą. Ūsams ir barzdai, beje, taip pat užsivelkame apdangalus (ne visi aišku, tik kas juos augina 🙂
„Vilniaus duonos“ Panevėžio ir Vilniaus kepyklose visą šią savaitę įvairiomis iniciatyvomis pažymime Maisto saugos dieną, pasaulyje ji žymima birželio 7 d.
„Kasdien iškepame kone ketvirtį milijono gaminių Lietuvos stalui, tad jaučiame didelę atsakomybę. Produktai turi pasiekti žmones saugūs ir kokybiški. Pirkėjai šio proceso nejunta ir, manau, daugelis net neįsivaizduoja, kokios intensyvios kontrolės priemonės ir kiek daug įvairių procesų yra, kad maisto įmonėje užtikrintume produkto saugą“, – „Vilniaus duonos“ kokybės vadovė Viktorija Lėgaudaitė-Lydekaitienė.
Viktorija akcentuoja, kad saugą užtikriname visoje grandinėje – nuo grūdo iki stalo, tai liudija ir įmonėje turimi BRC sertifikatai. Bet pasak Viktorijos, yra vienas dalykas svarbesnis ir už sertifikatus.
„Svarbiausia, kai maisto saugos kultūra yra tavo dalis: kai darai tai, kas teisinga net tada, kai niekas nemato“, – apibendrina Viktorija.
Atgal į naujienas