Atgal į naujienas

„Vilniaus duona“ Kokybės vadovė įžvalgomis dalinosi Prekybos festivalyje RETAIL

Trečiadienį Vilniuje vykusiame VŽ prekybos festivalyje RETAIL aptarta kaip prekybos sektorius atrodo po JAV prezidento rinkimų, prekybos sistemų ateitį, kokybę be kompromisų ir kitas temas. Įžvalgomis apie kokybės valdymą dalinosi mūsų kokybės ekspertė Viktorija Legaudaitė-Lydekaitienė. 

Diskusijoje ji dalyvavo kartu su  Ugnė Kačinskaitė-Ulickienė, Skirmantė Sokolovskienė and Valdas Laukagalis

Kokybė be kompromisų

Kokybė be kompromisų – ar tai įmanoma? 

Kokybės vadovė atsako – TAIP. 

„Ne tik įmanoma, bet ir privaloma. Nes kai kalbame apie maistą, saugos kompromisų čia tiesiog negali būti. Nesaugus maistas gali sukelti rimtas sveikatos problemas, tokias kaip apsinuodijimai, infekcijos, alerginės reakcijos ar ilgalaikės ligos. Turime užtikrinti, kad produktai būtų kokybiški, deramai paženklinti, tinkamai supakuoti ir saugūs. Jau nekalbant apie tai, kad būtų sveiki ir skanūs“, – akcentuoja ji. 

Kadangi sveika mityba tampa vis aktualesnė, turime asortimente duonos kepinių be pridėtinio cukraus, be mielių ar viso grūdo dalių duonas. Vartotojams pateikiame išsamią informaciją apie maistinę vertę, skaidulinių medžiagų ar baltymų kiekį kepiniuose. 

Tęstinis procesas 

Pasak jos, kokybės užtikrinimas maisto pramonėje yra ne vienkartinis įvykis, o nuolatinis procesas. 

„Tai reikalauja ir didelės atsakomybės, ir inovatyvumo. Turi nuolat stebėti vartotojų ir rinkos poreikius. Vartotojų požiūris į maisto kokybę smarkiai pasikeitęs – ir jis keičiasi toliau“, – sako kokybės vadovė. 

Pakitę vartotojų poreikiai

Viktorija atkreipia dėmesį, kad anksčiau maisto kokybė buvo vertinama paprastai: kaina, skonis, galiojimo laikas ir ar yra lentynose. 

„Šiandien mes kaip vartotojai norime žinoti produkto kilmę, ieškome inovatyvių maisto produktų, renkamės ekologiškus produktus, turinčius mažiau cukraus, daugiau baltymų ir pan. Svarbi tampa ir aplinkosauga“, – sako kokybės valdymo ekspertė. 

Kepykla įvertinta kokybės sertifikatu 

„Vilniaus duonos“ dėmesį kokybei parodo ir turimas aukščiausias maisto saugos sertifikatas BRC

„Tai tarsi Michelin žvaigždė restoranui ar paplūdimiui Mėlynoji vėliava. Žymi nepriekaištingą dėmesį saugumui ir kokybei“, – dalinasi sertifikavimo projektui vadovavusi „Vilniaus duonos“ kokybės vadovė Viktorija Lėgaudaitė-Lydekaitienė. 

Apie RETAIL prekybos festivalį skaitykite Verslo žinios.

Foto: VŽ Vladimiras Ivanovas

Atgal į naujienas