„Vilniaus duona“ investuoja 3,2 mln. eurų į skaitmeninę ateitį
„Vilniaus duona“ investuoja 3,2 mln. eurų į verslo valdymo sistemų harmonizavimo projektą. Daugiau kaip 300 įvairių verslo procesų – nuo finansų valdymo, efektyvumo, gamybos planavimo, atliekų kontrolės iki apskaitos bus apjungta į vieną sistemą. Pagrindinis tikslas – visiškai ją integruoti į grupės „Lantmännen Unibake“ platformą bei diegti geriausios praktikos standartus.
Didžiausios apimties projektas
„Tai yra grandiozinis projektas, savo apimtimi neprilygstantis jokiam kitam mūsų vykdytam. Kertiniai mūsų kepyklų procesai – nuo planavimo, gamybos, iki pardavimų bei apskaitos bus vienoje bendroje sistemoje ir ji bus sustyguota visos grupės mastu“, – sakė Artūras Kokoškinas, „Vilniaus duona“ vadovas.
Aprūpina duona 40 proc. šalies rinkos
Projektu siekiama padaryti įmonės procesus efektyvesnius ir sutaupyti bei geriau aptarnauti savo klientus.
„Beveik 40 proc. duonos kepinių ant Lietuvos stalo atsiduria mūsų kepyklų Vilniuje ir Panevėžyje dėka. Tai ir pasiekimas, ir didelė atsakomybė. Naudodami naująją sistemą dirbsime tikslingiau ir efektyviau, galėsime toliau būti pokyčių priešakyje“, – sakė A. Kokoškinas.
Geriau planuojama gamyba
Nors pagrindinis dėmesys skiriamas technologiniams atnaujinimams, esminė šių pokyčių dalis – geriausios tarptautinės praktikos diegimas ir harmoningi procesai per visą įmonių grupę.
„Tai svarbus žingsnis siekiant dar labiau sustiprinti veiklos efektyvumą ir užtikrinti ilgalaikį augimą. Naujoji verslo valdymo platforma didina duomenų tikslumą ir leidžia geriau prognozuoti gamybos poreikius. Tai padeda efektyviau planuoti gamybą, mažinti atliekas ir tobulinti tiekimo grandinės valdymą. Mūsų klientams tai reikš tinkamą duonos kepinių asortimentą tuo metu, kai jiems jo reikia“, – sakė įmonės vadovas.
Reguliariai investuoja į veiklą
Jau anksčiau „Vilniaus duona“ atliko kitų svarbių investicijų: šiemet modernizuotos įmonės ofiso Panevėžyje patalpos. Taip pat Panevėžio kepykloje įgyvendintas šilumogrąžos projektas, kai duonos gamybos metu susidaranti energija, anksčiau leidžiama per kaminus vėjais, virsta šildymu. Per metus tai apsaugo aplinką nuo 240 tonų anglies dvideginio ir leidžia sutaupyti kaštų. Numatytas analogiškas projektas ir Vilniaus kepykloje.
Pernai įmonė įdiegė energijos valdymo projektą, tiksliai fiksuojantį vandens, dujų, elektros, garo suvartojimą daugiau kaip 60 Vilniaus kepyklos taškų. Visoje „Lantmännen“ grupėje siekiama kasmet mažinti energijos vartojimą kiekviename žingsnyje ir atsakingai naudoti išteklius, kad iki 2050 m. būtų pasiektas gamyboje nulinis C02 kiekis.
„Vilniaus duona“ taip pat nuo 2017 metų reguliariai investuoja į lyderystės mokymo programą, skirtą visiems kolegoms, nepriklausomai nuo jų pozicijos įmonėje.
Apie „Vilniaus duona“
„Vilniaus duona“ – tai didžiausia ir seniausiai veikianti duonos kepykla šalyje, įkurta 1882 m. Visą duoną kepa iš lietuviškų grūdų miltų, dviejose šalies kepyklose – Vilniuje ir Panevėžyje. Jose dirba 400 darbuotojų ir 65 profesijų atstovai. Jiems priklauso tokie populiariarūs duonos prekių ženklai kaip „Agotos“, „Toste“, „Močiutės“, „Rugelis“ ir kt. „Vilniaus duona“ yra Lietuvos duonos rinkos lyderiai ir didžiausia kepykla Baltijos šalyse, duona aprūpina beveik 40 proc. šalies rinkos. Kepykla yra kepimo įmonių lyderės Skandinavijoje ir Baltijos šalyse „Lantmännen Unibake“ grupės dalis.
Atgal į naujienas