Su Beata aptarėme tolimesnius mūsų bendrus receptus
Su Beata Nicholson „Vilniaus duona“ bendradarbiauja jau daugiau nei dešimt metų. Pirmąsias receptūras kartu susiderinome 2013 metais. Ir ši draugystė tęsiasi iki šiol. Neseniai Beata apsilankė pas mus „Vilniaus duonoje“ aptarti tolimesnių bendrų darbų.
Kartu su „Beatos virtuve“ esame išleidę į rinką sumuštinių duoną, juodą duoną su sėklomis, taip pat kūčiukus su aguonomis ir kanapių sėklomis.
Štai ką apie mūsų pirmąją kurtą duoną, kuri, užsitarnavo pirkėjų meilę ir iš lentynų išgraibstoma iki šiol, savo straipsnyje tuomet dalinosi Beata:
„Visų pirma, tai yra sumuštinių duona, kokią valgo mano šeima ir kokią mėgstu aš pati. Iš jos gera gaminti sumuštinius, ji maloniai skani ir paskrudinta. Šioje duonoje būtinai privalėjo būti ir yra auksinių ir tamsių linų sėmenų, moliūgų sėklų, saulėgrąžų bei aguonų, kurios jaukiai pagardina, bet jų tik vos vos“, – apie sukurtą duoną pasakojo Beata.
Tuo tarpu juoda ruginė duona – kitokia, sodresnė. Ruginė duona puikiai dera su silkės, avokado ar burokėlio gabalėliu, kitais pagardais. Tai turtingo skonio juoda duona, drėgna ir soti, kupina įvairiausių sėklų: saldžių saulėgrąžų, skaniųjų moliūgo, maistinių linų sėmenų. Jie sudaro net 30% šios duonos.
Kaip sako pati Beata, ši duona, kaip pyragas, ją galima valgyti tiesiog vieną.
2016 metais sukurtas kūčiukų receptas – taip pat jau tapo Kalėdų laikotarpio klasika.
„Laukiu su jais susitikimo visus metus, tada ragauju, tikrinu, ar liko tokie pat geri kaip pernai. Ir taip. Jie tokio gerumo ir skanumo, kad pati nuo savęs turiu slėpti, nes galiu vienu prisėdimu paką suvalgyti. Kūčiukai yra bene vienintelė tradicija, nepaliekanti abejingo nei didelio, nei mažo. Puoselėkim savo tradicijas, šaknis ir didžiuokimės, kad turime kūčiukus“, – apie kūčiukus taip yra sakiusi Beata, tikra savo produktų ambasadorė.
„Aptarėme, kaip mums sekasi su dabartiniais Beatos produktais, išdiskutavome, kokie nauji mūsų bendri gaminiai gali atsirasti ant klientų stalo šiemet. Pirkėjai išties mėgsta ir pasitiki produktais, prie kurių Beata prideda savo ranką. Ji atsakingai įsitraukia į receptūrų, dizaino kūrimą. Tikrai kartu sukursime naujienų“, – pasakoja „Vilniaus duona“ vykdomasis direktorius Artūras Kokoškinas.
Atgal į naujienas