Atgal į naujienas

Panevėžio kepykloje gimnazistai domėjosi karjera ir degustavo duoną

„Vilniaus duona“​ Panevėžio kepykloje apsilankė gimnazistai iš šio miesto Juozo Balčikonio gimnazijos su jų karjeros mokytoja Giedre Valaitiene. Moksleiviai sužinojo, kad čia gali rinktis karjerą net iš 65 skirtingų specialybių. Šis renginys yra Lietuvos Junior Achievement karjeros programos Šešėliavimas.lt dalis.

Gimnazistai, ieškantys žinių, kokią profesiją rinktis po kelerių metų, čia susipažino su karjeros galimybėmis. 

Panevėžio kepyklą gimnazistams pristatė šios kepyklos vadovas Marius Juška, jis kartu su kolege Julija Štitiliene aprodė ir visą kepyklą bei duonos kelią, pravedė ekskursiją. 

Įdomiomis žiniomis įtraukiai pasidalino mūsų duonos someljė, produktų vystymo vadovė Snieguolė Šoblinskienė. 

Po ekskursijos – juslinis duonos vertinimas

Apžiūrėję kepyklą, pamatę visą duonos kelią, gimnazistai sugužėjo į juslinį duonos vertinimą.

Tai yra duonos degustacija, kai ragaujant atidžiai vertinami visi duonos aspektai: pakuotė, išvaizda, skonis, kvapas, drėgmė, riekelių minkštumas ar trapumas ir kt. rodikliai. Sensorinį vertinimą pravedė mūsų kokybės Viktorija Lėgaudaite-Lydekaitienė, Viktorija Balčiūnienė ir Panevėžio kepyklos gamybos pamainos vadovė Olga Grebniovienė. 

O vėliau Vilniaus kolegija pristatė ir savo profesijas, kur galima mokytis maisto technologijos, kad galėtų pasirinkti karjeros kelią kepant duoną. Ir parodė įspūdingas kolegijos laboratorijas, kuriose gausiai vyksta praktinių užsiėmimų. 

Susitikime dalyvavo Agrotechnologijų fakulteto chemijos ir technologijų katedros lektorės Jurgita Lazdauskienė ir Elena Grinė .  

Vilniaus duonoje turime nemažai šios kolegijos alumnų. Tad vertiname šį bendradarbiavimą. 

Ačiū gimnazistams, mokytojams ir kolegijai už dalyvavimą, Jurgai ir Rasai už organizavimą, o kolegoms – už įtraukiančius pasakojimus, sensorinį vertinimą ir ekskursiją!

Atgal į naujienas