Atgal į naujienas

Susipažinkite su tešlos gaminimo operatore Olga Segen, dirbančia pas mus jau per 30 metų

Karjerą „Vilniaus duonoje“ Olga pradėjo dirbdama tešlos formuotoja, vėliau – kepėja, tuomet tapo tešlos gaminimo operatore. Olga tikina, kad vos pradėjusi dirbti šiek tiek jaudinosi, tačiau dabar savo darbo vietoje jaučiasi lyg žuvis vandenyje.

„Nuo to, kaip užmaišyta tešla, priklauso duonos kokybė ir skonis, tad atsakomybės jausmas – svarbiausia savybė šiame darbe. Mano atsakomybės jausmas įgimtas, dar vaikystėje sulaukdavau pastebėjimų iš mokytojų, kad tokia esu. Manau, jeigu nejauti atsakomybės už savo darbą, vadinasi, šis darbas ne tau. Jeigu atėjai dirbti, turi prisiimti atsakomybę ir dirbti siekdamas geriausio rezultato“, – teigia ji.

Pasak Olgos, nors duona gaminama pagal numatytą receptą, vis dėlto maišant tešlą kyla ir tam tikrų iššūkių. „Kas kartą šiek tiek skiriasi gaunamų miltų savybės. Tai reiškia, kad gaminant tešlą duonai reikia vis kitokio kiekio vandens. Manęs kadaise paklausė – iš kur jūs žinote, kada reikia pridėti daugiau vandens, o kada – sumažinti jo kiekį? Aš atsakiau – matau iš akies. Jau labai daug metų čia dirbu, jaučiu, kaip turi būti“, – pasakoja ji.

2022 m. Olga buvo išrinkta viena iš vertybės „Atvirumas“ ambasadorių – pasak jos, būtent tokia ji ir yra. „Jeigu noriu ką nors pasakyti – netylėsiu. Nemoku tylėti. Nors kartais pagalvoju, kad geriau jau galėjau ir patylėti“, – juokiasi ji. Kolegos džiaugiasi, kad kai reikia, Olga visada sutinka padirbėti papildomai, pasidalija savo idėjomis, o visus paskirtus darbus ir užduotis atlieka labai sąžiningai. Ji puikiai išmano darbo procesą ir įrangos nustatymus, apmoko naujus darbuotojus, geba dirbti ne tik tešlos gaminimo operatore, bet ir žaliavų dozuotoja. Kolegos sako, kad Olga pasitiki kaip pačiais savimi. Manome, kad tai – pats geriausias įvertinimas!

Atgal į naujienas