Atgal į naujienas

Kasmetinė Vilniaus duonos diena: žygis, metų apžvalga ir apdovanojimai

Žygis po Labanoro parką. Pasidalinimai, kuo šiemet džiaugiamės, kur norime pasistiebti ir kur judame toliau. Mūsų vertybių ambasadorių apdovanojimai ir šokiai bei pašnekesiai gamtos apsuptyje. Taip praleidome savo kasmetinę Vilniaus duonos dieną šiemet. 

Apžvelgė metus ir pristatė naujienas 

Vykdantysis direktorius Artūras Kokoškinas keliasdešimčiai susirinkusių kolegų pristatė pastarųjų metų rezultatus, duonos rinkos aktualijas bei būsimus planus.

„Rinka konkurencinga, tad ieškome, kaip gaminti kokybiškai ir efektyviai, greičiau pristatyti produktus, auginti mūsų prekės ženklo patrauklumą. Mums svarbu padėti žmonėms matyti duoną kaip kasdienės mitybos dalį ir siekti grupės patvirtintų tvarumo tikslų“, – sakė jis renginyje.

Svarbi vieta skirta ir efektyvumo temai, įskaitant BP3 verslo procesų harmonizavimo projektą. Taip pat kokybės ir saugumo sričiai – dėmesį jam įvertina ir šiemet dar sykį abiejų kepyklų pelnytas aukščiausias BRCGS sertifikatas

Vilniaus kepyklos vadovė Dalia Zdanovičienė ir Panevėžio kepyklos vadovas Marius Juška kolegoms papasakojo apie kepyklų investicijas, pokyčius bei naujų produktų planus.

Renginyje apdovanoti ir vertybių ambasadoriai

Vadovai taip pat apdovanojo ir mūsų šiemetinius vertybių ambasadorius. Diplomus bei padėkos dovanas gavo devyni kolegos iš Vilniaus, Panevėžio kepyklų bei administracijos. Būtent jie šiemet, kolegų akimis, geriausiai įkūnijo atvirumo, veržlumo ir visaapimančio požiūrio vertybes. 

Vilniaus kepyklos projektai

Iš svarbiausių šiemetinių projektų, Vilniaus kepyklos vadovė minėjo generalinį miltų bunkerių remontą bei šilumogrąžos projektą pernai pastarasis buvo įgyvendintas ir Panevėžio kepykloje. Taip pat šiemet įdiegta gamybos efektyvumo stebėjimo sistema (OEE), atnaujinta vėsinimo sistema bei padidintas krosnies gaubtas. Pastarieji du projektai buvo skirti sukurti komfortiškesnę temperatūrą dirbantiems prie kepimo įrenginių. 

Rudenį Vilniaus kepykloje startuos nauja automatinė pakavimo sistema, o į rinką bus paleisti nauji produktai Brioche duona ir „Beatos virtuvės“ ragaišis.

„Dėkoju technikų komandai, kuri pritaikė liniją apvaliam kepiniui be papildomų investicijų, bei produktų plėtros skyriaus kolegoms Aurimui ir Snieguolei – už darbą kuriant šį produktą“, – sakė Dalia.

Daugiau nei 620 dienų saugiai

Vilniaus kepykloje – rekordinis rodiklis: daugiau nei 620 dienų dirbome saugiai, be jokių nelaimingų atsitikimų. Gamyboje, kur apstu aštrių ir karštų įrengimų, tai svarbus pasiekimas. 

„Padarėme daug saugių platformų, tiltelių, užtvarų, įrangos žymėjimų. Rezultatas – beveik dveji metai be nelaimingų atsitikimų. Ačiū visiems darbuotojams, kurie atidžiai stebi ir teikia siūlymus, taip pat technikų komandai, kurie padaro daug patobulinimų, kad darbe visi jaustųsi ir būtų saugūs“, – pabrėžė Dalia.

Ji taip pat pasidžiaugė, jog kepykloje turime specialistą, atsakingą už efektyvumo sprendimus: nuolatinio tobulinimo specialistę Almą Žilinskę. Kartu su komanda šiemet kepyklai pavyko rasti efektyvių sprendimų ir sutaupyti 200 tūkst. eurų, gerokai viršijant planą. 

Panevėžio kepykla šiemet pasiekė dienos kepinių rekordą

Panevėžio kepykla yra mūsų ruginių kepinių šerdis. Čia kepamos visos „Vilniaus duonos“ ruginės forminės ir kepalinės duonos, įskaitant populiariausią „Agotos“ duoną, taip pat veikia batonų linija. 

Įprastai per dieną čia iškepama vidutiniškai apie 60 tonų, tačiau šiemet vieną dieną pasiektas rekordas – 114 t per dieną. 

„Mūsų misijos esmė – maitinti Lietuvą. Tą dieną sugebėjome iškepti kone dvigubai daugiau nei įprastai ir pristatyti rinkai trūkstamą duoną, kai neveikė konkurentų kepykla“, – akcentavo Marius Juška strateginę „Vilniaus duonos“ svarbą, primindamas, kad įmonė rinkai kepa daugiau nei trečdalį duonos.

Tarp svarbiausių šios kepyklos investicijų nauja „Agotos“ ir „Močiutės“ duonos pakavimo įranga, kuri automatizuos, supaprastins ir pagreitins duonos pakavimą. 

Iš viso efektyvumo priemonės šioje kepykloje šiemet leido sutaupyti beveik 0,5 mln. eurų.

Dienos kulminacija – žygis po Labanoro parką

Po turiningos informacinės dalies kolegos jungėsi į kelių valandų žygį, kurį organizavo „Trenkturas“. 

Pasidalinę į dešimtį komandų, startavome nuo Mindūnų apžvalgos bokšto ir keliavome Labanoro parko takais, palei Baltųjų Lakajų ežerą, pakeliui dalis spėjo ir grybų prisirinkti bei bruknių paskanauti. 

9 km žygio tarpinėse stotelėse laukė nuotaikingos komandinės rungtys ir poilsio pertraukėlės su sveikais užkandžiais, o vakarą vainikavo komandų apdovanojimai, šokiai su didžėjumi bei gyva muzika. 

📸Už foto akimirkas dėkojame: Viktorijai Balčiūnienei, o už renginio organizavimą – Jurgai Staniukėnienei ir Jurgitai Rašytinienei.

Atgal į naujienas