Atgal į naujienas

Investicija į praktines žinias – investicija į ateitį

Investicija į praktines žinias – investicija į ateitį. Tuo įsitikino mūsų darbuotojai dalyvaudami „BreadTech“ vidinėje mokymų programoje, organizuotoje „Lantmännen Unibake“ šviežios duonos verslo srityje, kurios dalis yra „Vilniaus duona“. Programos metu, Suomijos ir Baltijos šalių skirtingų įmonių kepyklų vadovai, produktų vystymo specialistai, technologai turėjo galimybę patobulinti savo kepimo įgūdžius ir pagilinti praktines žinias, bei pasidalinti duonos produktų vystymo ir kepimo patirtimi.

„Mes turime daug kvalifikuotų ir talentingų darbuotojų su skirtinga patirtimi įvairiose duonos gamybos vertės grandinės dalyse. Bet mes ne visada kalbame ta pačia kalba ar laikomės vieningos nuomonės bei supratimo apie duonos produktų kepimo procesą. Ši programa padėjo mūsų kepyklose dirbantiems darbuotojams suvienodinti kepimo technologines, produktų vystymo žinias ir geriau suprasti vieniems kitus įvertinant skirtingus darbo metodus“, – teigia „BreadTech“ mokymų programos savininkas, technologijų vadovas Nils-Aslak Antinkaapo.

“Gamyboje dirbu jau gana ilgą laiką. Buvau įsitikinusi, kad apie duonos kepimo technologiją, gamybos metu vykstančius procesus, kokybinius produktų niuansus žinau viską. Bet šios mokymų programos metu supratau, kiek daug dar nežinau, kaip keitėsi produktų gamybos technologijos, žaliavos, tobulėjo įranga, kas daro didžiausią įtaką produktų kokybei ir šviežumui. Tikrai džiaugiuosi, kad turėjau galimybę dalyvauti šiuose mokymuose ne tik aš pati, bet ir kiti gamybos komandos nariai. Po mokymų jau pritaikėme kai kurias iš duonos technologijų guru Nils-Aslak Antinkaapo gautas žinias bei patarimus gamybos technologiniame procese, įrangos nustatymuose, kokybiniame produktų vertinime,“- teigė Vilniaus duonos Vilniaus kepyklos vadovė Dalia Zdanoviciene.

“Visi esame tame pačiame duonos versle, visus mus jungia bendras noras, supratimas ir profesinis žingeidumas, bet visada smagu kalbėtis su profesionalais ta pačia kalba – toks ir buvo mokymų tikslas. Kiekvieni mokymai atveria platesnį pasaulį ir gilesnį suvokimą apie duoną. Tokių mokymų metu supranti kiek yra galimybių technologams, įrengimų gamintojams ir mokslininkams kuriant procesus, įrangą ir žaliavas. Dar kartą įsitikinau kiek daug priklauso nuo žmonių, jų gebėjimų, procesų suvokimo ir visaapimančio matymo,“ – savo atsiliepimais apie mokymų programą dalinosi Baltijos šalių produktų vystymo vadovė Snieguole Soblinskiene.

Mes tikime dalinimosi patirtimi ir mokymosi iš kitų nauda, juk esame didelės organizacijos dalis, kur dirba daug duonos kepimo profesionalų. Norėdami išlaikyti tvirtą poziciją rinkoje ir išlikti konkurencingi ateityje, turime tobulinti savo žinias. Žinios tampa vis svarbesnės – turime veikti efektyviau, geriau ir greičiau, kad patenkintume mūsų vartotojų poreikius.

Atgal į naujienas