Atgal į naujienas

Dalyvavome inovatyvaus maisto degustacijoje

„Vilniaus duona“ kolegos dalyvavo inovatyvaus maisto degustacijoje. Ją surengė Inovacijų agentūra kartu su Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

Kelios mintys, kuriomis po renginio pasidalino Snieguolė Šoblinskienė, Tadas Gaškauskas ir Jolita Dūdėnaitė

– auga susidomėjimas augaliniais mėsos ir pieno produktų analogais

– kitąmet prognozuojamas augantis dėmesys fermentuotiems alternatyvių baltymų produktams

– po dešimties metų vartotojai jau rinksis ir kultivuotos mėsos produktus – augalinių mėsos ir pieno produktų analogų dalis padvigubės. 

Degustacijoje ragavome patiekalus, pagamintus iš Lietuvos startuolių sukurtų naujos kartos alternatyvių baltymų produktų ir iš tvaraus maisto, sukurto perdirbant pramonines maisto atliekas į naujus, sveikus produktus, naudojant pažangų grybų fermentacijos metodą.

Vyko ir diskusija, kurioje inovatyvaus maisto kūrėjai – Tomas Byčkovas  iš „Biohifas“ ir Monika Černiauskaitė iš „BrewBites“ – papasakojo apie ateities produktų ypatumus. O ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė dalinosi mintimis apie tai, kodėl turime skirti vis daugiau dėmesio inovatyviam maistui ir to poveikiu tvarumui. 

Atgal į naujienas