Gamybos pamainos vadovė Olga Grebniovienė: 20 metų dirbau kariuomenėje – tada atėjau čia
Panevėžio kepyklos Gamybos pamainos vadovė Olga Grebniovienė į Vilniaus duonos gretas įsiliejo daugiau nei prieš trejus metus.
Užbaigusi savo ilgametę tarnybą kariuomenėje maisto skyriuje, ieškojo tolesnių karjeros galimybių.
Už ką atsakingas pamainos vadovas, kokią duoną pati valgo ir kokie žmonės pritampa kepykloje – pasakoja Olga šiame interviu.
Olga, kaip atsiradote Vilniaus duonoje?
Tarnavau kariuomenėje, beveik 20 metų, išėjau į atsargą. Ir ieškojau darbo. Kadangi pati esu baigusi ir dirbau maisto gamybos srityje, ieškojau kažkokio panašaus darbo. Tuo momentu Vilniaus duona ieškojo gamybos pamainos vadovo. Taip ir atsiradau čia.
Atvykau, patiko, pasijutau kaip namie. Labai šiltai priėmė. Patiko patalpos, patiko pati gamyba. Dabar daugiau nei trys metai esu čia.
Tai jūs kaip ir karininkė?
Taip. Kariuomenėje aš irgi tarnavau maisto skyriuje, viskas susiję, tiesiog papildomai mes buvome dar ir pėstininkai.
Galite ir duoną kepti, ir tėvynę ginti?
Taip, apsiginsim! Jeigu puls. (Šypsosi).
Kas Jums pačiai yra duona?
Tai maisto produktas, kuris žmogui teikia energijos.
O kokia Jūsų pačios mėgstamiausia?
Visos duonos skanios, bet man pačiai labiausiai patinka Lietuvaitė, šviesi. Jinai yra šviesi ir tokia atspindinti lietuvių skonį.
Ar tiesa kad prie duonos negalima eiti surūgusia nuotaika?
Sakyčiau, negalima. Tai yra gamybos procesas, kuris tą jaučia.
Esate gamybos pamainos vadovė, dirbate daugiau nei trejus metus. O už ką esate atsakinga?
Gamybos pamainos vadovas yra atsakingas už darbo pamainos koordinavimą ir organizavimą. Už gamybos planų įvykdymą. Už švarą tvarką gamybos patalpose. Ir didelį dėmesį skiriame darbuotojų mokymui ir ugdymui.
Kada būna gera diena jūsų darbe?
Blogų dienų nebūna, priklauso, kaip ateini nusiteikęs. Jeigu darbas patinka, tai ji ir bus gera.
Kokius dalykus tenka kasdien spręsti?
Pavaldžių darbų ir darbuotojų organizavimas, nesklandumų sprendimas. Turime sekti gamybos planą, turime eiti kartu su laiku, be atsilikimų, jeigu atsiliekame – turi būti priežastys, tada jas sprendžiame. Va tokia ta duona kasdieninė, kad viskas būtų laiku, kad būtų užtikrinta kokybė ir sauga ir išvežta laiku vartotojams.
Tai nuo jūsų priklauso, kad rastume parduotuvėje duonos lentynoje?
Taip, darome viską, kad taip būtų.
Kas įsiminė iš jūsų trejų metų kelionės?
Iš tikrųjų, labai greitai prabėgo, net pati nepastebėjau. Buvo daug visokių įdomių dalykų, buvo kur pasimokyti ir toliau nevengiu mokytis ir šiuo metu studijuoju Vilniaus kolegijoje maisto gamybos technologiją. Technologija žengia į priekį, mes turime žengti kartu.
Ką pasakytumėte jauniems žmonėms, kuo įdomu ir prasminga dirbti duonos kepykloje?
Tai visų pirma, yra labai įdomu, labai naudinga, mes darome gerą darbą, gaminame duoną, aprūpiname ne tik Lietuvą, bet ir kitas šalis mūsų produkcija. Ir tai geras energijos šaltinis, be kurio žmogus kol kas negali apsieiti.
Koks žmogus pritaptų kepykloje?
Visų pirma, svarbu nebijoti ir ateiti. Visi palaikys ir padės. Antras dalykas, turi turėti tikslą ir aišku, būti lyderiu, norėti laimėti.
Kaip kolektyvas?
Na mūsų kolektyvas susiformavęs turi tikrai gerus bendravimo įgūdžius. Mes nebijome kažko pasakyti, net jei tas klausimas ir yra galbūt nepatogus. Mokam priimti kritiką, ją suprantam. Mokomės vieni iš kitų, padedame vieni kitiem, tai ta aplinka jinai tampa tokia labai maloni.
———————
Nori dirbti gamybos pamainos vadovu Vilniuje?
Šiuo metu kaip tik turime atvirą poziciją. Skelbimą gali peržiūrėti ČIA.
Atgal į naujienas