Aurimo Jurevičiaus kelias: nuo praktikos – iki karjeros „Vilniaus duonoje“
Aurimas Jurevičius, jaunesnysis produktų vystymo technologas, vienas iš tų žmonių, kurių karjeros kelias „Vilniaus duonoje“ prasidėjo nuo ryžtingo sprendimo atlikti čia praktiką ir virto nuolatiniu darbu. Jo istorija – apie smalsumą, norą tobulėti ir tikėjimą, kad kiekviena iniciatyva gali turėti realų poveikį. Kviečiame susipažinti su Aurimo patirtimi ir kasdienybe produktų vystymo technologijų srityje.
Kaip prasidėjo jūsų kelias Vilniaus duonoje ir kas paskatino čia atlikti praktiką ir vėliau pasilikti dirbti?
Sakyčiau, visada mėgau gaminti konditerinius gaminius – bandeles, batoną, duoną – viską, kas susiję su duonos pramone. Studijuodamas Vilniaus kolegijoje neturėjau galimybės atlikti praktikos šioje srityje, tačiau suderinus su dekanatu, buvo leista pasirinkti kitokios krypties praktikos vietą. Kadangi „Vilniaus duonos“ kepykla buvo arčiausiai namų, pagalvojau – kodėl gi ne? Parašiau į bendrą įmonės el. paštą. Man gal po kokių dvidešimt minučių atėjo laiškas: „Be problemų, galime priimti”. Tai fantastika! Jau kitą dieną turėjau pilnai paruoštus dokumentus.
Kas labiausiai patinka jūsų darbe ir kokie iššūkiai pasitaiko dažniausiai?
Labiausiai patinka žmonės ir jų požiūris į darbą – visi, nepriklausomai nuo pareigų, dirba atsakingai ir rūpinasi vieni kitų saugumu. Jei kas nors pamato, kad kažkas dirba nesaugiai, iškart perspėja.
O iššūkių dabar nėra labai daug, kadangi daugiausia dirbu su dokumentais. Gal vienintelis iššūkis – BP3 projektas, bet kadangi šiame projekte dalyvauju tik kaip informacijos valdytojas, negaliu plačiau jo komentuoti. Tačiau galiu pasakyti, kad šis projektas prisidės prie efektyvesnio darbo ir padės taupyti laiką.
Kokia buvo įsimintiniausia diena darbe, kai jautėtės ypač motyvuotas ar įvertintas?
Tokių momentų pasitaiko beveik kasdien. Vadovai tikrai pastebi pastangas – jeigu rodai iniciatyvą, siūlai idėjas, kaip pagerinti skyrių, automatizuoti darbus, tai tikrai sulauki ir pagyrimų, ir palaikymo tiek iš kolegų, tiek iš vadovų.
Vienas pavyzdys – kai sukūriau formulę ir kolegos tikrai ja naudojasi. Malonu žinoti, kad tavo darbas ne šiaip sau, kad jis realiai padeda. Čia palaikymo galima rasti iš bet ko, nesvarbu, iš kokio skyrio esi – vis tiek čia vienas kitą palaikom, nes be to nieko nesigaus.
Kokie projektai ar iniciatyvos labiausiai įtraukia ir leido augti profesiškai?
Sakyčiau, labiausiai įtraukė Kanados ir apskritai užsienio rinkų ženklinimo projektai – teko gilintis į skirtingų šalių reikalavimus. Taip pat dabar dirbame prie projekto, kuriame keičiamas skystas komponentas į miltelinį – tai reikalauja daug darbo ir derinimo su užsienio kolegomis. Be to, nuolat vyksta žaliavų bandymai, tad tai leidžia augti ir mokytis. Galėčiau pasakyt netgi skatina komunikacijos gerinimą.
Ar yra buvę situacijų, kai padarėte klaidą, bet gavote vertingą pamoką iš jos ir kaip į tai reagavo jūsų komanda ar vadovai?
Buvo, buvo tokių momentų. Buvo situacija, kai labai skubant ženklinimui sukeičiau vietomis kvietinius miltus su vandeniu. Tai – nemaža klaida. Vadovas nesupyko, bet gražiai pakvietė pokalbiui ir pasakė, kad ateityje reikia daugiau atidumo. Nuo to laiko viską tikrinu ne vieną kartą ir dar paprašau kolegų peržiūrėti. Tai tikrai ugdo komandinį darbą.
Kokias galimybes darbuotojai turi tobulėti ir augti įmonėje? Ar pats dalyvavote kokiuose įsimintinuose mokymuose ar vidiniuose renginiuose?
Pas mus vyksta kasmetiniai kompetencijų ugdymo etapai. Dažniausiai pasirenkami anglų kalbos kursai, bet galima dalyvauti ir ženklinimo mokymuose. Kartais net su ambasadomis organizuojami specializuoti mokymai, pavyzdžiui, apie JAV ženklinimo reikalavimus. Kiekvienas skyrius individualiai derina mokymus pagal poreikį, tad galimybės beribės.
Kaip komanda ir bendradarbiavimas su kitais skyriais prisideda prie darbo, kasdienybės ar naujų idėjų įgyvendinimo?
Bendravimas – kasdienis. Su marketingo skyriumi nuolat bendradarbiaujame: mes jiems siunčiame ženklinimus, jie dėlioja dizainus, tada viską pateikia mums patikrai. Bendravimas vyksta ir su finansais, ir su pardavimais – čia kasdien vis su nauju skyriumi pabendrauju.
Kokios, jūsų nuomone, yra svarbiausios savybės norint sėkmingai dirbti produktų vystymo technologu?
Sakyčiau, svarbiausia – nebijoti eksperimentuoti, rodyti iniciatyvą. Taip pat labai svarbu lankstumas ir kantrybė. Kartais procesai užtrunka, ne viskas priklauso nuo tavęs, tai reikia mokėti palaukti ir dirbti nuosekliai.
Ką patartumėte tiems, kurie svarsto apie darbą Vilniaus duonoje arba apskritai maisto pramonėje?
Svarbiausia nebijoti. Nebijoti rašyti, bandyti, klausti. Ir kadangi dabar naujų jaunų talentų tikrai reikia. Tikrai nieko baisaus pas mus nėra – visi labai draugiški, pozityvūs. Laukiam!
Praktikantės Gabrielė Staškevičiūtė ir Ana Emilija Efron
VilniusTech Kūrybinių industrijų studentės
Atgal į naujienas