#Appetiteformore arba ar nori siekti daugiau?
Tai yra vienas iš svarbiausių klausimų tiek Vilniaus duonos kandidatams darbo atrankų pokalbiuose, tiek ir mūsų darbuotojams, turintiems noro mokytis ir potencialo augti. Mes skatiname savo darbuotojus tobulėti ir įgyti naujų žinių, kylant karjeros laiptais, dalyvaujant projektuose ar dalinantis patirtimi Lantmännen Unibake mastu. Mes suprantame darbuotojų norą plėsti savo horizontus ir visada kviečiame priimti iššūkius.
Vienas iš ambicingų karjeros siekių pavyzdžių mūsų organizacijoje yra Julius Jancevičius, kuris karjerą Vilniaus duonoje pradėjo prieš 15 metų. Būdamas Vilniaus kolegijos duonos kepimo technologijos studentu atliko baigiamąją praktiką vienoje iš Vilniaus duonos kepyklų. Nuo tada ir prasidėjo Juliaus karjeros kelionė mūsų įmonėje. Praktikos metu jo potencialą pastebėjo kepyklos vadovė ir jau netrukus Julius Vilniaus duonoje startavo gamybos pamainos vadovo pozicijoje.
Tapęs nauju vadovu, išmoko darbo su žmonėmis subtilybių, keitė nusistovėjusius darbo metodus ir darbuotojų įpročius, dėjo daug pastangų į gamybos procesų efektyvią veiklą, prisidėdamas prie sklandaus gamybos procesų IT sistemų valdymo. Juliui įgijus daug žinių ir įgūdžių duonos kepykloje, darbo funkcijos buvo praplėstos ir jis pradėjo dirbi gamybos ir ekspedicijos pamainos vadovu, kur papildomai buvo atsakingas už produkcijos užsakymų tiekimo klientams vykdymą. Po kurio laiko jis tapo atsakingas už visus įmonės žaliavų užsakymus ir perkamų paslaugų sutartis pirkimų vadybininko pozicijoje, o vėliau prisijungė prie motininės įmonės pirkimų komandos ir dirbo su didelių pirkimų kontraktų įgyvendinimu.
Toliau Juliaus karjeros kelias vystėsi dar sparčiau. Julius gavo pasiūlymą tapti gamybos procesų valdymo lyderiu. Jo atsakomybė buvo šviežios duonos verslo klasterio gamybos ir pirkimų procesų harmonizavimas Suomijos ir Baltijos šalyse. Dirbant šioje pozicijoje kartu su kitų šalių komandomis inicijavo procesų optimizavimo pokyčius ir juos sėkmingai įgyvendino. Pasak Juliaus, „ pasiūlymai, susiję su darbu kuriuos gaudavau iš įmonės visada būdavo ambicingi ir keliantys iššūkius. Aš nežinodavau kur jie mane nuves, bet aš visada juos priimdavau ir puikiai susitvarkydavau, nes buvo labai įdomu tobulėti ir siekti naujų žinių“. Šiuo metu Julius atsakingas už gamybos projektų valdymą Baltijos šalyse ir dirba ties kepyklų gamybos procesų optimizavimu, problemų sprendimu, susijusių su procesais duonos produktų planavime, gamyboje bei logistikoje.
„Aš labai vertinu patirtį, kurią esu įgijęs šioje įmonėje. Man nereikėjo ieškoti karjeros galimybių kitose įmonėse, kai pribręsdavo laikas karjeros pokyčiams. Visada žavėjausi didelės kompanijos teikiamomis galimybėmis dirbti įvairiose pozicijose, dalintis patirtimi su kolegomis skirtingose šalyse. Jeigu aš negalėčiau tobulėti, aš tikriausiai šioje organizacijoje nebedirbčiau. Čia aš nuolat turiu iššūkių,
Atgal į naujienas